Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Hej, w związku z ciszą na forum postanowiłem zabawić się w "nieswoje" zadanie i napisać jak imo powinno wyglądać otwarcie z D wraz z obroną przed 3 betem.
Kierowałem się tutaj informacjami, które znalazłem u Governa i Robmafa. Same propozycje zasięgów są mojego autorstwa.
Mam nadzieję, że pomoże nam to w rozruchu na forum
Start!
Po pierwsze powinniśmy się zastanowić Jakie ręce będziemy bronić do ewentualnego 3beta z SB tudzież BB? (są to zasięgi, które bronię ZAWSZE bez względu czy 3betuje NIT czy LAG - "próżnia").
Moja propozycja jest taka.
Na razie nie poruszam kwestii w jaki sposób to będę bronił - o tym później
Skoro mam ok.20% zakres obrony to dorzucę sobie jeszcze 20% i mój open z D będzie wyglądał tak:
W związku z tym moje statystki Ft3bet będą wynosiły 50% Solid
I teraz w jaki sposób bronimy? Po analizie Red line... wyszło mi tak
Czyli jak dostaniemy na twarz 3beta (przypominam nasza obrona to 20% rangu - 270 combo) to callem bronimy 2/3 czyli 180 combo np. tak:
Została 1/3 (90 combo), gdzie 60% (54 combo) bronimy for value, a 40% (36 combo) for blef. Oto moje propozycje:
i blefy
Dziękuję za uwagę.
Oj cisza na forum... to dla samych statystyk napiszę co sądzę na temat zakresów przygotowanych przez Ciebie. Zacznę od tego, że nie opracowałem jeszcze tej pozycji. Grając na czuja na tej pozycji profitowałem znacznie mniej niż teoretycznie można.
Jestem zdanie, że otwierając 40% zakresu, przeciwnicy OOP będą nas atakować na tyle rzadko mocnymi 3betami. Że obronę zmniejszyłbym do minimum, na niektórych graczy nawet zahaczając o autoprofit ( fold to 3bet). Kluczem są tu użyte sizingi. Moja teoria tyczy się naszego open 2,5x i 3bet 10bb.
Zakres OR dla mnie spoko, ale konstrukcja obrony nie do końca mi leży.
Nie podoba mi się obrona T8s, 97s, 86s, 75s, raczej postawił bym na KTo QJo
Podany do przez Ciebie 4bet blef, raczej powinien być zbudowany z najsłabszych rąk które chcesz bronić. Czyli coś w stylu 76s, 65s
Zapraszam do dyskusji w na wątku open EP i MP
Strony: 1