Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Średnio w dostępnych materiałach przez znanych trenerów proponowane jest otwieranie ok.13%. Na całkowicie nowych graczy ograniczył bym się do (77+, ATs+, KJs+, QJs, JTs, T9s, 98s, AJo+, KQo 10,26%)
Poniżej wrzuciłem tabele ile potrzebujemy Equiti, aby sprawdzić 3bet IP 9bb i OPP 10BB
No pięknie to waść zrobiłeś.
A przy jakim rangu rywala dorzucamy 4bet blef? 15%
Czyli trzeba mieć w statystykach 3bet vs Ep danego grajka, a ciekawe jak % wyszedłby defend vs 3bet.
Nie do końca wiem co Ci nie pasuje w tym co zrobiłem?
Połowę tego co otwieramy bronimy vs 3bet, 2/3 tego zakresu bronimy przez call vs 3bet, a pozostałe 1/3 przez 4bet ( KK+ AKs dla wartości stack off, a AQo 4bet/ fold czyli blef)
Tabelki są schematem, które chce powielać przy omawiania kolejnych pozycji. W tym przypadku 15% range 3bet vs EP możesz potraktować jako ciekawostkę. Taka wartość będzie bardziej realna np. CO vs BNT.
A co do starystyk... jeżeli chcesz być bardzo dokładny to musiał byś mieć staty pozycyjny 3bet vs hero. Plus brać poprawkę na to kto wtedy był przy stole podczas zapisu tych statystyk.
Jeżeli masz dużego edga nad przeciwnikami uważam ze zakres otwarcia można zwiększyć spokojnie do ok 15% i z tego bronić z 55% zakresu
Nigdzie nie napisałem, że mi nie pasuje a wręcz napisałem słowo - pięknie.
Nie zauważyłem tego AQo jako blef.
No pięknie to waść zrobiłeś.
Odczytałem to ironicznie i poczułem się jak rudy poniższego filmu Starał się, starał a nie pykło
https://youtu.be/2oF0nNdqbhc?t=1m20s
Wkrótce ruszę kolejne pozycje
Strony: 1